ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΤΩΡΑ

2017-11-08

Τώρα και 40 χρόνια, η χώρα μας δέχεται ασύμμετρη επίθεση εκ των έσω και εκ των έξω, με την εφήμερη μεταπολιτευτική ευμάρεια των '80 και '90 να αποτελεί τον αντιπερισπασμό που άσκησε ο εχθρός με απώτερο στόχο την ηθική εξαθλίωση του έθνους που θα επέτρεπε τα νυν τεκτενώμενα.

Και τίποτα δεν είναι πιο ενδεικτικό αυτής της εξαθλίωσης από πολλούς μεταναστεύοντες που παροτρύνουν και άλλους να εγκαταλείψουν τον "οίκο ανοχής...," όπως πολλοί από δαύτους αποκαλούν την χώρα μας. Τελευταία, η αφαίμαξη του Ελληνικού πληθυσμού από την γενέτειρά του φαίνεται να μεθοδεύεται και από τα εγχώρια ΜΜΕ που εξάρουν τους Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, ενώ φιμώνουν όποιαδήποτε αντίσταση στην λαθρεποίκηση της χώρας ως "ρατσιστική ξενοφοβία"...

Τί και αν η Ομόνοια που πλέον θυμίζει Καμπούλ κάθε τόσο πνίγεται από Ιμάμηδες και στήφη φανατικών Μουσουλμάνων που αυτομαστιγώνονται...

«Κάποια στιγμή αυτοί θα αφομοιωθούν και θα εμπλουτίσουν τον γηρασμένο πληθυσμό μας...» λένε οι μη ικανοί να αντιπαραθέσουν κάποια συλλογική μνήμη από την ιστορική πραγματικότητα, είτε πρόκειται για τις πρόσφατες εξάρσεις βομβιστών στην Ευρώπη, είτε για την συνύπαρξή μας με το Μουσουλμανικό στοιχείο επί 400 χρόνια, που αυτοί οι «ρατσιστές» του '21 έχυσαν αίμα να διώξουν. Και ας μην ξεχάσουμε τους «αφομοιωμένους» Μουσουλμάνους της Ανατολικής Θράκης...

Πρέπει να τρίβουν τα χεράκια τους οι γείτονες τώρα που επαληθεύεται αυτό που είπε ο Τουρκούτ Οζάλ το 1996: "Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς". Κακό πράγμα η αμνησία, καθώς τελικά η υπόστασή σου ως έθνος και ως άτομο επαφίεται στην μνήμη σου.

Θα στεναχωρέσω πολλούς φίλους και συγγενείς, αλλά η αιώνια κατάντια της πατρίδος μας οφείλεται σε αμνήμονες, ριψάσπιδες και φυγόπονους που την εγκατέλειψαν, είτε έφυγαν στο εξωτερικό για μία "καλύτερη ζωή...", είτε έμειναν σωματικώς αλλά έφυγαν πολιτισμικώς αεί πιθηκίζοντες τ' αλλότρια.... (Τους δεύτερους εύκολα τους αναγνωρίζει κανείς με τους ξενισμούς στην γλώσσα των και τις αμερικανοκουλτουροαναρτήσεις...)

Και δεν μιλάω για όλους τους μετανάστες, αλλά για αυτούς που φεύγουν εν καιρώ πολέμου, επειδή ο Έλληνας ουδέποτε τα έβαλε στα πόδια όταν κινδύνευε η πατρίδα του. Και οι γονείς του γράφοντος τον πήραν στα 10 του στις ΗΠΑ, από όπου επέστρεψε 17 χρόνια αργότερα για να επενδύσει στην γενέτειρά του έξω από το αδηφάγο Ελληνικό δημόσιο. Σήμερα όμως έχουμε ξεκάθαρη κατοχή, και όποιος δεν το βλέπει είτε εθελοτυφλεί ή είναι απλούστατα βραδύνους.

Και το χειρότερο; Η γενιά που αναθράφηκε με τις αξίες των '80 και των '90 το μόνο όραμα που εμφυσά στα λίγα παιδιά που έκανε είναι να τα μάθουν ξένες γλώσσες για να τα διώξουν για αιώνιες σπουδές σε ξένα πανεπιστήμια (ξέρω, ξέρω, δεν με συμφέρει να εκστομίζω τέτοιες αλήθειες ως καθηγητής Αγγλικών, αλλά καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...).

Όσο για τους "πατριώτες" του εξωτερικού που εκ του ασφαλούς "αγαπούν την Ελλάδα παραπάνω από τους ντόπιους," τάχα μου, τί να πει κανείς... Έξω από τον χορό, ο καθένας "ξέρει να χορεύει..." Ενίοτε στέλνουν και κανένα ψίχουλο στους φτωχούς συγγενείς στην Ψαροκώσταινα... Τέτοιες "φιλικές εταιρίες" να μας λείπουν εάν μας έχει μείνει λίγη τσίπα, φίλτατοι.

Έχω ακούσει ομογενή του εξωτερικού να μας λοιδορεί ως "βολεμένους τεμπέληδες" που ζούμε με "ξένα δανεικά."

Αυτό το τελευταίο κι αν είναι για κλαυσίγελο...! Οι κουκο-καθίζοντες σε ξένη χώρα δανειζόμενοι όλες τις υποδομές ενός ξένου πολιτισμού να κατηγορούν τους Ελλαδίτες για ξένα δανεικά...

Κι ας μη ξεχάσουμε όλους εκείνους που αρέσκονται σε περικεφαλαίες και αρχαία εμβλήματα επικαλούμενοι αρχαίες δόξες. Αν δεν έχεις κάνει τουλάχιστον τρία παιδιά (άντε δύο, το λιγότερον...) μέχρι τα σαράντα σου, είσαι άχρηστος για το μέλλον της πατρίδος σου. Και όχι μόνο δικαίωμα δεν θα είχες να ενταχθείς σε φάλαγγα, "οπλίτη" μου..., αλλά ούτε για αχθοφόρο θα σε δεχόντουσαν οι προγόνοι.

Στο εξωτερικό ενίοτε βλέπει κανείς Έλληνες με τατουάζ τον Λεωνίδα και Μολών Λαβέ στα μπράτσα τους να "διαπρέπουν" στο εξωτερικό... Αλλά αν θέλουμε να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη, αυτός που θαυμάζουν ουδέποτε το έκανε με ελαφρά πηδηματάκια σε κάποια αποικία στην Ιταλία ότα κινδύνευε η Ελλάδα. Τουναντίον! Ενώ οι δικοί μας παραπονιόντουσαν για τον χαμηλό εγχώριο μισθό που τους εξώθησε να φύγουν, εκείνος εν γνώσει του έτρεξε στις Θερμοπύλες να συναντήσει τον θάνατο μαχόμενος τους εξ Ανατολών εισβολείς.

Κατάλαβέ το, πατριώτη: Τους σημερινούς "Πέρσες" τους φιλοξενεί ο εγχώριος Εφιάλτης στα hot spots και στις γειτονιές σου. Και όχι μόνο δεν θα τους αφομοιώσουμε, όπως νομίζει ο ανατραφής με ιδεολογικές "μετριοπαθής" νους, αλλά και θα μας καταπιούν σε μερικά χρόνια. Βλέπε το κλείσιμο δρόμων στο Παρίσι για μαζική προσευχή των εκεί αφομοιωμένων...

Τί; Δεν κάνεις κοπέλια επειδή δεν έχεις την οικονομική ευχέρια να τα μεγαλώσεις εν καιρώ κρίσεως....; Αλλά λεφτά έχεις να παίρνεις συμπληρώματα και να πηγαίνεις στο γυμναστήριο για να σχηματίσεις τους πολυπόθητους κοιλιακούς ώστε να παρελαύνεις με τους άλλους κάφρους στα "beach/bitch bars".... Να σου θυμίσω τους παππούδες σου που έσπερναν 10 κοπέλια εν καιρώ πολέμου, τα οποία, άν και ξυπόλυτα, έγιναν πιο άνθρωποι από εσένα;

Θα μου πεις, ο κόσμος προοδεύει, προχωράει... Μα φυσικά!

Τότε, βέβαια, δεν υπήρχαν "έξυπνα τηλέφωνα" που αποβλακώνουν...

Και τί; Έχεις σπουδάσει αλλά δεν βρίσκεις εργασία; Πήγαινε και ρώτα τον άξιο Αλβανό από την Κίσσαμο που ήλθε εδώ ξεβράκωτος και τώρα έχει κτίσει τρία σπίτια επειδή έχωσε μία ρίζα με τον ιδρώτα του στην εγκαταλελειμμένη σου γη και μάζευε σημιασιακώς της ελιές των προγόνων σου!

Αν είσαι Έλληνας, και ειδικά αν επικαλείσαι τον Λεωνίδα, τον Θεμιστοκλή και άλλους, δεν εγκαταλείπεις την χώρα σου για να ασκείς κριτική εκ του ασφαλούς και να ελπίζεις ότι τα πράγματα θα φτιάξουν για να επιστρέψεις. Ποίοι θα φτιάξουν τα πράγματα; 

Ωστόσο, έχω κουραστεί να ακούω ότι έχουμε τα περισσότερα έξυπνα μυαλά στον κόσμο, αλλά αυτά φεύγουν έξω... Επιτρέψετέ μου να αμφιβάλλω για την εξυπνάδα τους. Αν είναι τόσο έξυπνα γιατί δεν κάθονται να φτιάξουν την χώρα; Ο έξυπνος δεν εγκαταλείπει την ανυπέρβλητη ομορφιάς χώρα του για να βολευτεί σε μία δουλίτσα στην μουντάδα της Εσπερίας. Μάχεται και καταφέρνει να επιβιώσει στην χώρα του ηλίου.

Αν είσαι μάγκας κάθεσαι εδώ και μάχεσαι. Και ειδικά τώρα, που για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία μας γίνεται συστηματική και μεθοδευμένη αλλοίωση του πληθυσμού μας.

Άρα, ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ.


Και για να μην ξεχνιόμαστε...

ΤΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΘΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!

Σκισμένα τζιν ακριβοπληρωμένα, που ούτε λέτσοι θα φορούσαν...
Αξύριστ-ατημέλητοι με κότσους και τσουλούφια,
σκουλαρήκια, τατουάζ, φιγουράρουνε στην πλαζ...
Σαραντάχρονα μπακούρια, γεροντοκόρες μεσ' την φούρια,
αγάπη ψάχνουν σε ΤV... μα καταλήγουν μοναχοί.
Άτεκνοι συνταξιούχοι, Δημοσίου προνομιούχοι
παίζουν Λόττο, παίζουν τάβλι, το αργόσχολο σουραύλι...
Νέα παιδιά που μακαρίζουν Αμερική, και πιθηκίζουν...
Πέφτουν τους τα παντελόνια. (Κανείς τους δεν δουλεύει)
Είναι ξένα τα γκαρσόνια!
Μασημένη τους τροφή... του μπαμπά το μαγαζί.
Όλο "selfies" για "τσεκ ιν" προτεταμένες γλώσσες,
Τρίχα ψάξε, δεν θα βρεις... ξεπουπουλιασμένες κλώσσες.
Ακουστικά στα αυτιά και βλέμματα χαμένα,
μια ζωή "σπουδάζουν" κι ονειρεύονται τα ξένα.
Μα κι αν όλοι σπουδαγμένοι, πες μου, που οι μορφωμένοι...;
Σαν τα στόματα ανοίγουν και τα πάντα γύρω θίγουν,
μαλλιαρή λαλιά αρθρώνουν... Χωρίς τα 'νι' και 'σίγμα' τους, οι λέξεις μαραζώνουν.
Greeklish πάντα στην γραφή! Και η γλώσσα; Σαν πορδή:
"Γουάο, φίλε! Ο μι τζι! Κουλ ο τύπος! Face τζι τζι!"
"Διαπολιτισμικά" πια τα σχολεία... συ τί θέλεις ιστορία;
Δασκαλίσκοι μας διαβάζουν ότι "γάτες και πουλιά μονιάζουν..."
Όλοι κι όλα είναι ίδια, μέσ' στην στάνη σαν τα γίδια!
Αντιρησίας είσ' εσύ; Βούλωσέ το "ρατσιστή"!
Αντιρατσιστικούς ψηφίσαν νόμους. Θα σου στείλουν κι αστυνόμους!
Τί μας λες; "Ελληνισμός"; Αυτό κι αν είναι "Φασισμός"!
Τους προγόνους σαν 'παινέσεις, ετοιμάσου να πονέσεις...
Τούρκος, Σλάβος, ό,τι νά 'ναι! Μη πεις "Έλλην"... Θα σε φάνε!
"Πατριώτη" αν σε πούνε, κάλιο μάτια να σου βγούνε
"Ρετσινιά" είναι μεγάλη! Θα σου σπάσουν το κεφάλι...!
Το "διαφορετικό" να αγκαλιάσεις! Το δικό σου να ξεχάσεις!
Νεοταξίτης ενταγμένος, μπαίνεις μόνο αλεσμένος.
Βάσει "τύπων" πια η σκέψη! Φαντασία; Έχει στερέψει...
Το ποτάμι δεν γυρίζει - το νερό δεν καθαρίζει!
Κι αν τα βλέπεις άνω κάτω, μπες κι εσύ να πιάσεις πάτο.
Βάλε κρίκο και στην μύτη για ... γεώτρηση στην κοίτη.
Ροκ, ρέιβ, σόουλ και ποπ! Τζαζ, προγκρέσιβ και χιπ χοπ !
Άνευ Μούσας "μουσική...", πάνω κάτω η κεφαλή!
Άνα χείρας το σφηνάκι για να "ρίξεις" γκομενάκι...
Γεροροκάδες τσακισμένοι, αριστερίσκοι βολεμένοι,
χέρι χέρι gay parade... Λεμονάδα; Lemonade!
Μαλλιαρή ψευτοκουλτούρα, κι εκδηλώσεις με μαστούρα...
Τσιγαράκι, εσπρεσάκι, σαγιονάρες στο παπάκι...
με εξέχουσα κοιλία, αμιγής γελοιογραφία!
ΤΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΘΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!
Τί κι αν ζω στην χώρα του φωτός; Τώρα πια αλλοδαπός!
"Πώς καταντήσαμε έτσι;" Μερικοί θ' αναρωτιέστε...
Κι όμως, όλα εξηγούνται αν τους μύθους δεν βαριέστε!
Αν Οδύσσεια θυμάστε, για την Κίρκη να διαβάσ'τε.
Οι συντρόφοι του Οδυσσέα μπεκροπίνανε παρέα...
ΤΟΥΣ ΕΠΟΤΙΖΕ Η ΚΙΡΚΗ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΛΗΘΗ.
ΠΩΣ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΙΑ ΕΞΕΡΑΣΑΝ
ΜΕ ΜΥΑΛΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΑΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.

Παναγιώτης Τερπάνδρου Ζαχαρίου εποίησεν